Koulutus

Omaa viinitietämystään voi syventää koulutuksissamme ja tasokokeissa.

1-tason teoriaosuudessa perehdytään viinin historiaan, perustietoihin viinin viljelystä ja sen geologisista ja ilmastollisista edellytyksistä (terroir), tärkeimpiin viinialueisiin Euroopassa, viinilainsäädäntöön ja alkoholin purple-grapes-553463_1920terveysvaikutuksiin. Maisteluosuudessa tulee tunnistaa ja kuvailla parivertailussa valkoviinien ja punaviinien laatueroja (hapot, tanniinit…).

Rypälekurssissa perehdytään syvällisemmin rypäleisiin ja viinin valmistukseen. Maisteluosuudessa pitää tunnistaa kolme punaista perusrypälettä (Cabernet Savignon, Syrah ja Pinot Noir) ja vastaavasti kolme valkoista rypälettä (Sauvignon Blanc, Riesling ja Chardonnay).

Näistä molemmista ja muusta koulutuksesta löytyy yksityiskohtaisempaa tietoa Suomen Munskärnan sivuilta wwred-couple-night-romanticw.munskankarna.org/

Kotkan Munska on ollut varsin aktiivinen 1-tason ja rypälekurssien järjestämisessä. Tällä hetkellä jäsenistöstämme I-tason suorittaneita on 14  ja vastaavasti 16 on suorittanut rypälekurssin.

Hyväksi jatkoksi syksyllä 2016 tehdylle I-tason koulutukselle suunnittelemme II-tason koulutusta syksylle 2017. Lisää tuonnempana.