Koulutus

Omaa viinitietämystään voi syventää koulutuksissamme ja tasokokeissa.

1-tason teoriaosuudessa perehdytään viinin historiaan, perustietoihin viinin viljelystä ja sen geologisista ja ilmastollisista edellytyksistä (terroir), tärkeimpiin viinialueisiin Euroopassa, viinilainsäädäntöön ja alkoholin purple-grapes-553463_1920terveysvaikutuksiin. Maisteluosuudessa tulee tunnistaa ja kuvailla parivertailussa valkoviinien ja punaviinien laatueroja (hapot, tanniinit…).

Rypälekurssissa perehdytään syvällisemmin rypäleisiin ja viinin valmistukseen. Maisteluosuudessa pitää tunnistaa kolme punaista perusrypälettä (Cabernet Savignon, Syrah ja Pinot Noir) ja vastaavasti kolme valkoista rypälettä (Sauvignon Blanc, Riesling ja Chardonnay).

Näistä molemmista ja muusta koulutuksesta löytyy yksityiskohtaisempaa tietoa Suomen Munskärnan sivuilta wwred-couple-night-romanticw.munskankarna.org/

Kotkan Munska on ollut varsin aktiivinen 1-tason ja rypälekurssien järjestämisessä. Tällä hetkellä jäsenistöstämme I-tason suorittaneita on 14  ja vastaavasti 16 on suorittanut rypälekurssin.

Jari Järvelä on ensimmäisenä yhdistyksestämme läpäissyt Munskänkarna-järjestön II tasokokeen teoria- ja maisteluosuuden. Koe järjestettiin maaliskuussa 2018 samanaikaisesti Ruotsissa ja Suomessa. Onneksi olkoon, Jari!

Teoriaosuuden läpäisivät 2018 Jarin lisäksi myös Jorma Härkisaari ja Ville Laakso, onnittelut tietäjille!

Maaliskuussa 2019  II-tason teorian läpäisi  Tapio Forsell. Onnittelut hienosta suoritetuksesta!

Rypälekurssi alkaa maaliskuun 2020 alkupuolella. Lisätietoja voit kysyä  info@kotkanmunska.com

 

Jari Järvelällä syytä hymyyn, II-taso suoritettu!